Dansk Psykoterapeut Forening

Jeg er medlem af Dansk Psykoterapeut Forening.
Hvilket bla. betyder at jeg har gennemgået en 4-årig psykoterapeut uddannelse,
som er godtkendt at Dansk Psykoterapeut Forening.
Hvis du vil læse mere https://psykoterapeutforeningen.dk/

Maria Struckmann

Jeg er vokset op i en tid og i en familie, hvor Ro, Renlighed og Regelmæssighed var vigtige elementer i opdragelsen. Det var de voksne, der vidste bedst. Derfor voksede jeg op med en følelse af, at mine behov og meninger ingen betydning havde og følte mig ofte underkendt, overset og misforstået.

For at gøre det endnu tydeligere for dig, kommer her et eksempel på, hvordan de voksnes meninger gik forud for mig.
Nogle gange var det nødvendig at tage drastiske metoder i brug for at blive set hørt og forstået. Som ved aftensbordet, hvor det i min familie var vigtigt at spise kartofler, for det skulle være så sundt. Til trods for, at jeg simpelthen ikke kunne fordrage kartofler, skulle jeg altid spise mindst een. Det var ganske forfærdeligt for mig. En dag blev jeg desperat og valgte at sluge dagens kartoffel. Den satte sig fast i halsen og jeg var ved at blive kvalt. Det var slemt men siden den dag slap jeg for at spise kartofler. Det var en drastisk – men nødvendig og hjælpsom - måde, at råbe mine forældre op på. Endelig forstod og accepterede de, at jeg hverken kunne eller ville spise kartofler.

Jeg udviklede en usikkerhed i mig selv og mine valg og måde at kommunikere på. For når jeg sagde noget, blev det ikke taget alvorligt. Jeg blev ikke taget alvorlig.

💚

Jeg havde også svært ved at finde ud af, hvad jeg ville efter folkeskolen. Jeg kunne simpelthen ikke mærke det. Jeg vidste ikke, hvad min passion var og hvad jeg brændte for. Vejen ind til mig selv, var blevet lukket land.  Jeg var ikke i stand til at træffe valg ud fra mine egne behov og ønsker. Jeg manglede kontakten indadtil, og kunne derfor ikke gå ud i verden og gøre det der føles godt for mig.

Det ændrede sig - heldigvis. Egentlig startede det med en nysgerrighed på drømme og jeg tog en uddannelse i drømmeanalyse. Det var så fedt, og jeg ville gerne finde ud af mere om mig og lære mig selv bedre at kende. Så startede jeg på en 4-årig psykoterapeut uddannelse på ID Academy og jeg begyndte i psykoterapi. Det var godt, endelig var der en, der lyttede, og spurgte ind og gav mig tid. Stille og roligt fik jeg lukket op for det, der betød noget for mig og for de svære følelser og dilemmaer. Jeg har haft  terapi-timer med gråd og forløsning. Det var hårdt og jeg var ofte udmattet, når jeg gik fra terapeuten, men samtidig lettet og glad.

💚

Jeg begyndte at mærke, at jeg var okay - præcis som den jeg er. At acceptere mig selv og elske mig selv. Jeg kan mærke, at jeg er værdifuld.  Jeg kender efterhånden mig selv rigtig godt og har fundet ro. Det har taget tid - de små skridts forvandling. Det betyder ikke, at der ikke er mere at arbejde med, for jeg tror på, at vi kan udvikle os hele livet, men jeg er et rigtig godt sted.
Jeg har valgt at blive ved med at udvikle mig og holde mig selv vågen og mit sind smidigt. For tiden er jeg tilknytte en meditationsgruppe, jeg får Body SDS/Manuvision behandlinger, jeg starter på Familie og Systemisk opstilling til august 2023. Ofte deltager jeg i foredrag og workshops. I fredags var jeg med til Psykoterapeuts Foreningens konference dag hvor teamaet var "Psykoterapi på briksen" - meget meget spændende dag.

💚

Når jeg i dag hjælper andre med at opdage deres potentialer og værdi, deres ønsker og behov - hjælper dem med at mærke sig selv og tro på sig selv, så mærker jeg en stor tilfredsstillelse og kærlighed til det arbejde, jeg laver. For jeg ønsker inderligt, at andre - at du – ligesom jeg, kender dit eget værd og synes, at livet ofte er glædeligt og tilfredsstillende.

Kan du genkende dig selv i min fortælling, så send mig endelig en besked på id@mariastruckmann.dk eller ring på 5151 5891. Du er hjertelig velkommen!

💚

"Vigtigst af alt - jeg har lært at acceptere mig selv, præcis som jeg er".
Da jeg startede hos Maria, vidste jeg ikke, hvem jeg var, hvad jeg havde lyst til eller hvilken retning jeg skulle gå. Jeg beregnede alle beslutninger, kalkulerede alle konsekvenser, og var altid ’oppe i hovedet’. Gennem halvandet år har Maria mødt hele mig, rummet alt, hvad jeg er og lært mig, ikke bare at mærke mig selv, men at værdsætte og elske den, jeg er, med alle de skønhedsfejl, der hører til at være menneske. Gennem øvelser i terapi og hjemme har jeg opbygget tillid, nænsomhed og blidhed for mig selv. Jeg har lært at forstå min rolle i mine relationer, at kende mit ansvars grænser og – måske vigtigst af alt – at acceptere mig selv, præcis som jeg er. Jeg bruger redskaberne hver dag, og har foruden at finde glæden ved det liv, jeg allerede havde, også fundet glæde ved mit eget væsen. Uden skyld og uden skam. Jeg har ærligt talt svært ved at se, hvor jeg ville have været i dag, hvis ikke det var for mit terapiforløb hos Maria.  

Nanna, 30 år

💚

Relevante uddannelser.

Fra ID Academy:

4-årig psykoterapeut 

2-årig lifecoach

Spirituelle Mentor

Andre:
Igangværende Familie og Systemisk Opstilling uddannelse -  ISFO

Igangværende meditationsforløb - Erik Gamborg

Vejrtrækningskursus - Lasota

METASundhedsanalytiker - Heilesen og Mygind

7-Path Hypnoterapeut - Hypnosehuset Danmark

Drømmeanalytiker - Mirza Mølgaard

Anden erfaring:
at være mor til 3 dejlige unger,
at være mormor,
at blive skilt,
at være pårørende til sygdom og død,
at være medskaber af en sammenbragt familie på 8,
at mistet mig selv,
at finde mig selv igen.