Psykoterapi

’Lær at stole på dine egne værdier med psykoterapi’

I terapien arbejder vi med at lære at stole på os selv og vores egne evner. Det sker ved at bryde de mønstre og tankegange, der tynger os. Denne samtaleform giver dig redskaber til, at tage styringen over dit eget liv, ved bevidst at vælge og fravælge tanker og overbevisninger.

Af natur ønsker mennesker at blive accepteret og føle sig som en del af en gruppe. Derfor kan vi komme til at ændre os, for at opnå andres accept og få adgang til gruppen. Vi kan eksempelvis stræbe efter anerkendelse fra forældre, ægtefælle, undervisere, chefer eller andre. Psykoterapi handler om at gøre dig mere fri for, hvad andre mener og gør. Og istedet opdager dine egne behov og ønsker. Så du i mindre grad lader dig påvirke af andre, og i stedet former dig ud fra dine egne værdier.

Hvis negative tanker får lov til at fylde meget i en længere periode, kan det lede til angst, depression, lavt selvværd og utryghed. Følelsen af ikke at være dygtig nok, spændende nok eller værdsat, kan blive altoverskyggende, hvis den får lov. Derfor er det vigtigt, at vi i samarbejde får brudt med de dårlige tankemønstre. Gennem samtale, sparring og øvelser hjælper jeg dig med at udvikle og styrke dit selvværd.

Jeg arbejder bla. ud fra syv principper for forandring:

  • Blive mere bevidst om hvad vi gør og hvordan vi har det
  • Finde ud af hvem vi dybest set er
  • Gøre klart hvad vi gerne vil ændre og vejen derhen
  • Finde ud af hvad der motiverer os

  • Blive bevidst om vores ressourcer og hvordan vi udnytter dem bedst muligt
  • Finde ud af, hvordan vi skaber balance i vores liv

  • Integrere de gode egenskaber og følelser


Allerede fra første besøg, lægger vi en plan for din udvikling og formålet med behandlingen. For en succesfuld behandling, er det vigtigt, at du selv ønsker en forandring. Det er dog mindre vigtigt, at du selv er helt klar over, hvad problemet er. Om du kommer med en ked-af-det-følelse, et traume eller noget tredje, hjælper jeg dig med at finde ind til problemets kerne.

Du kan være sikker på at jeg ser, hører og anerkender dig.